Kundservice

Integritetsmeddelande

giltigt från den 2 oktober 2019

Reebok är ett märke som ägs av adidas AG (Adi-Dassler Strasse 1, 91074 Herzogenaurach, Tyskland).

1.        Vad innebär detta Integritetsmeddelande för dig?

2.        Vilka är Reebok Personuppgiftsansvariga?

3.        Vilka är Datasskyddsombud för Reebok Data Personuppgiftsansvariga?

4.        Vilka Personuppgifter samlar Reebok in för användning (Kategorier av Personuppgifter)?

5.        Hur använder Reebok dina Personuppgifter och varför (Syfte, Behandling, Rättslig grund)?

I.     DRIFT AV WEBBPLATSEN (REEBOK DOMÄN) OCH APPEN

II.       DOMÄN- OCH NÄTVERKSSÄKERHET OCH AUTENTICERING AV ANVÄNDAREN

III.      GLOBALA REFERENSER TILL REEBOK SAMTLIGA PLATTFORMAR – ANVÄNDARUPPLEVELSE

IV.      FÖRSÄLJNING AV REEBOK-PRODUKTER - BESTÄLLNING ONLINE OCH OFFLINE

V.    IDENTIFIERING AV BETALNINGSBEDRÄGERI

VI.      PRODUKTLEVERANS

VII.     ELEKTRONISK LEVERANSSPÅRNING

VIII.    VERKSAMHETSANALYS

IX.      KUNDSERVICE

X.    PERSONALISERADE MARKNADSFÖRINGSMEDDELANDEN VIA E-POST (prenumerera på nyhetsbrev)

XI.      PERSONALISERADE MARKNADSFÖRINGSMEDDELANDEN VIA E-POST (via befintliga kontrakt)

XII.     RIKTADE MEDDELANDEN PÅ TREDJE PARTS REKLAMPLATTFORMAR

XIII.    MEDLEMSADMINISTRATION REEBOK UNLOCKED | REEBOKONE – OM TILLÄMPLIGT

XIV.    REGISTRERING TILL SLUTET EVENEMANG

XV.     ANMÄLAN TILL OFFENTLIGT EVENEMANG

XVI.    FORSKNING OCH PRODUKTUTBILDNING

XVII.       RÄTTSLIGA FÖRPLIKTELSER - SAMARBETE MED BROTTSBEKÄMPANDE ORGAN OCH TILLSYNSMYNDIGHETER (INKLUSIVE DOMSTOLAR)

XVIII.     ATT SAMLA IN INFORMATION OM DIN ENHET PÅ VÅR WEBBPLATS MED HJÄLP AV COOKIES, PIXLAR, TAGGAR OCH LIKNANDE TEKNOLOGIER (även kallat ”Cookies-meddelande”)

XIX.    ANVÄNDARGENERERAT INNEHÅLL (UGC) FÖRVÄRV FRÅN SOCIALA MEDIER

XX.     PUSHNOTISER (kommunikation i appen)

6.        Vad gör Reebok när vi överför dina Personuppgifter utanför EU/EES?

7.        Hur skyddar vi dina Personuppgifter?

8.        Dina rättigheter och hur du utövar dem

9.        Vid Frågor, Klagomål och Support – vem ska du kontakta och via vilken kanal?

10.      Uppdateringar och meddelanden om uppdateringar

11.      Reebok Mottagare av personuppgifter

  1. Vad innebär detta Integritetsmeddelande för dig?

Detta Integritetsmeddelande beskriver hur vi samlar in och behandlar information som kan användas för att identifiera dig direkt eller indirekt (”Personuppgifter”) när du besöker https://www.Reebok.se/ samt när du interagerar med våra olika plattformar och portaler med hjälp av dina Personuppgifter, även i Reebok-appen.

Detta Integritetsmeddelande innehåller information om:

  1. Reebok Personuppgiftsansvariga
  2. Dataskyddsombud,
  3. vilka olika typer av Personuppgifter vi använder (”Kategorier av Personuppgifter”)
  4. varför och hur vi använder dina Personuppgifter (”Syfte”; ”Behandling”; ”Rättslig grund”);
  5. hur länge dina Personuppgifter lagras (”Lagringstid”);
  6. andra mottagare av dina Personuppgifter (”Mottagare”);
  7. överföring av dina Personuppgifter utanför EU/EES (”Internationell Dataöverföring”); 
  8. dina rättigheter enligt den europeiska dataskyddsförordningen (”GDPR”) och tillämpliga lokala lagar, samt
  9. alla automatiska tekniker för beslut som vi använder och hur detta fungerar (vid behov).

  1. Vilka är Reebok Personuppgiftsansvariga?

Detta är Reebok Personuppgiftsansvariga som ansvarar för att dina Personuppgifter skyddas och att GDPR och den nationella lagstiftningen som reglerar användningen av dina Personuppgifter följs. De bestämmer tillsammans hur Reebok använder dina Personuppgifter för de ändamål som beskrivs i Reebok Integritetsmeddelande (”Gemensamt personuppgiftsansvar”).

  • adidas AG - Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Tyskland (”adidas AG”)
  • adidas Business Services GmbH - Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Tyskland
  • adidas Sverige AB - Gårdsvägen 13, Solna, 16970, Sverige (”Lokal säljande enhet”)

Med följande syfte

  • Försäljning av Reebok-produkter – beställning online och offline
  • Forskning och produktutveckling

de juridiska enheter som anges nedan innehar det Gemensamma personuppgiftsansvaret:

  1. Vilka är Datasskyddsombud för Reebok Data Personuppgiftsansvariga?

DataProtection@adidas.com

Global Privacy | Data Protection Officer

adidas AG

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach

Tyskland

  1. Vilka Personuppgifter samlar Reebok in för användning (Kategorier av Personuppgifter)?

Nedan beskrivs de kategorier av Personuppgifter som vi samlar in om dig, direkt eller indirekt:

  • Identitetsinformation – innefattar: namn (förnamn, efternamn, initialer), födelsedatum, e-postadress, unikt kundidentifikationsnummer (inklusive ditt medlemsnummer i Reebok UNLOCKED | ReebokONE), alias, lösenord, identitetsuppgifter på sociala medier och information som överlämnas till oss via ditt konto på Facebook eller Runtastic, din enhets fingeravtryck, och presentkortskoder som tilldelas dig. Används för att bekräfta din identitet.

  • Kontaktinformation - innefattar: ditt telefonnummer, leverans- och fakturaadress, e-postadress, Messenger-ID, social medier-handtag, alla andra kommunikationskanaler som du använder när du kontaktar oss för mer information. Används för att kontakta dig av olika skäl.

  • Platsinformation - innefattar: var du bor, aktuell plats vid inloggning (IP-adress), GPS-placering (om du delar med dig av denna information, exempelvis genom inställningarna i mobilen), eller vilken specifik Reebok-webbplats du besökte som kan ge oss information om var du befinner dig. Används för att hjälpa dig hitta det du letar efter där du är.

  • Storleksinformation - innefattar: skostorlek, klädstorlek, längd, vikt, bröstvidd, midja, höft, innersöm, kroppsform, mått häl till tå. Används för att säkerställa att plaggen passar.

  • Köpinformation - innefattar: din betalningsinformation (kreditkortsnummer), riskprofil vid betalning (tillhandahålls av vår lösning för betalningsrisker), kundvagn (beställda artiklar), leveransinformation, leverans- och fakturaadress, kundordernummer, köphistorik hos Reebok, transaktions-ID och annan information om ditt köp. Används för att färdigställa beställningar på Reebok webbplatser och appar, i Reebok butiker eller på andra säljplattformar.

  • Beteende- och profilinformation - innefattar: din köphistorik, artiklar på önskelistan, ditt besöksbeteende, dina besökspreferenser, dina köpvanor, kontakter i butik, din träningshistorik, produktrecensioner, interaktion med oss på sociala medier och annan information vi har om dig som hjälper oss lära känna dig bättre som kund, inklusive ”Community-information”. Detta används för att lära känna kunderna bättre, så att vi kan skicka marknadsföring om produkter och tjänster som vi tror kan vara intressanta för dig.

  • Community-information – innefattar: information som du tillhandahåller när du deltar i olika Reebok-events och community-sammanhang, antingen som tränare, lagmedlem, deltagare eller som facilitator av våra evenemang, bland annat: bilder, videor, ditt alias, ditt lag, dina intressen och preferenser, din feedback, ledartavlor, deltagande i evenemang, gemensamma grupper och registreringsinformation. Denna information används för att organisera diverse event och intressegrupper, och för att lära känna dig bättre som kund.

  • Social Medier-information – innefattar: information som vi inhämtat när du interagerar med oss på olika social medier som exempelvis Facebook, Instagram, Google, etc., inklusive: all offentlig information från social medier såsom din hantering av social medier, interaktion på social medier och offentliga inlägg, dina ”Likes” och andra reaktioner, dina kontakter på social medier, dina offentliga bilder, eller de som du skickar till oss när du nämner oss eller efter våra inlägg på sociala medier med hjälp av ”handtag” eller ”hashtaggar”. Den här informationen hämtar vi från sociala medier (t.ex. Facebook, Snapchat, Instagram, etc.), antingen direkt eller indirekt via tredjepartsorganisationer som vi har avtal med.

  • Enhetsinformation – innefattar: Information om din enhet eller webbläsare som ger oss information om dina besök eller den enhet du använder. Din enhetsinformation samlas in av vår app, och våra cookies, taggar och pixlar samlar in informationen om din webbläsare. Denna information är ofta nödvändig för nätverks- och säkerhetssyften. Detta innefattar, men är inte begränsat till: IP-adress, datum och tidpunkt för besöket, hur länge besöket varade, den hänvisande URL-adressen (om du kom till vår webbplats från en annan sajt eller en annons), de sidor du besökte på vår webbplats, vilken typ av webbläsare du använder, enhetstyper, versioner, operativsystem.

  • Aktivitetsinformation - innefattar: träningsdata (exempelvis när du börjar och avslutar träningen, typ av aktivitet, sportkategori), sensordata (exempelvis stegmål, varaktighet, takt, distans, kalorier, puls, RunScore och hastighet), och andra data med hänsyn till träningsappen. Används för att hjälpa dig förbättra dina prestationsmål och din användarupplevelse samt att identifiera vilka produkter som passar dig bäst baserat på dina träningsvanor.

  • Korrespondens – innefattar: de konversationer vi har när du kontaktar kundservice, de e-postmeddelanden du skriver till oss om våra produkter eller tjänster, de klagomål du lämnar in via post, e-post, fax, eller telefon, anteckningar vi förberett på din feedback, telefonsamtal som vår Kundservice ringer till dig efter din kontakt, och all annan kommunikation mellan dig och Reebok personal. Vi spelar in alla samtal till Kundservice i syfte att övervaka och förbättra servicekvaliteten.

  • Preferensinformation - innefattar: vilket språk du helst kommunicerar på, platsen där du loggar in, artiklar på önskelistan, leveransadress, besökspreferenser, vår korrespondens med dig, dina recensioner av Reebok produkter. Används för att underlätta när du besöker och/eller beställer på våra webbplatser och i våra appar.

  • Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information – innefattar: Unikt medlems-ID (medlems-ID), det datum då du blev medlem, butiks-ID (om du tecknade medlemskap i en fysisk butik), käll-ID, det ursprungliga medlemskapets land och varumärke, bonuspoäng, engagemangshistorik, belöningshistorik, medlems-vouchers kopplade till medlemmar. All information som anges i denna lista lagras så länge du är en medlem av Reebok UNLOCKED | ReebokONE. 

  1. Hur använder Reebok dina Personuppgifter och varför (Syfte, Behandling, Rättslig grund)?

Reebok samlar in och använder dina Personuppgifter för en rad olika ändamål.

Syfte

Rättslig grund

  • I. DRIFT AV WEBBPLATSEN (REEBOK DOMÄN) OCH APPEN

Berättigat intresse

  • II. DOMÄN- OCH NÄTVERKSSÄKERHET OCH AUTENTICERING AV ANVÄNDAREN

Berättigat intresse

  • III. GLOBALA REFERENSER TILL REEBOK SAMTLIGA PLATTFORMAR – ANVÄNDARUPPLEVELSE

Berättigat intresse

  • IV. FÖRSÄLJNING AV REEBOK-PRODUKTER - BESTÄLLNING ONLINE OCH OFFLINE

Utförande av kontraktet

  • V. IDENTIFIERING AV BETALNINGSBEDRÄGERI

Utförande av kontraktet

  • VI. PRODUKTLEVERANS

Utförande av kontraktet

  • VII. ELEKTRONISK LEVERANSSPÅRNING

Samtycke

  1. VERKSAMHETSANALYS

Berättigat intresse

  • IX. KUNDSERVICE

Berättigat intresse

  • X. PERSONALISERADE MARKNADSFÖRINGSMEDDELANDEN VIA E-POST (prenumerera på nyhetsbrev)

Samtycke

  • XI. PERSONALISERADE MARKNADSFÖRINGSMEDDELANDEN VIA E-POST (via befintliga kontrakt)

Berättigat intresse

  • XII. RIKTADE MEDDELANDEN PÅ TREDJE PARTS REKLAMPLATTFORMAR

Samtycke

  1. MEDLEMSADMINISTRATION REEBOK UNLOCKED | REEBOKONE – OM TILLÄMPLIGT

Utförande av kontraktet

  1. REGISTRERING TILL SLUTET EVENEMANG

Utförande av kontraktet

  • XV. ANMÄLAN TILL OFFENTLIGT EVENEMANG

Berättigat intresse

  1. FORSKNING OCH PRODUKTUTBILDNING

Berättigat intresse

  1. RÄTTSLIGA FÖRPLIKTELSER - SAMARBETE MED BROTTSBEKÄMPANDE ORGAN OCH TILLSYNSMYNDIGHETER (INKLUSIVE DOMSTOLAR)

Rättsliga förpliktelser

  1. ATT SAMLA IN INFORMATION OM DIN ENHET PÅ VÅR WEBBPLATS MED HJÄLP AV COOKIES, PIXLAR, TAGGAR OCH LIKNANDE TEKNOLOGIER (”Cookies-meddelande”)

Berättigat intresse

Samtycke

  1. ANVÄNDARGENERERAT INNEHÅLL (UGC) FÖRVÄRV FRÅN SOCIALA MEDIER

Utförande av kontraktet

  • XX. PUSHNOTISER (kommunikation i appen)

Berättigat intresse

     

I detta avsnitt beskrivs:

  1. När och varför vi behöver dina Personuppgifter (”Syfte”).
  2. Vilka rättigheter vi har att använda dina Personuppgifter (”Rättslig grund”)?
  3. Vad gör vi med dina personuppgifter (”Behandling”)?
  4. Vilka av dina Personuppgifter som du behöver för detta (”Kategorier av Personuppgifter”)?
  5. Hur lång till lagrar vi Personuppgifterna (”Lagringstid”)?
  6. Vilka (typer av serviceleverantörer) överlämnar vi Personuppgifterna till för att uppnå syftet (“Kategorier av mottagare”)?

BEHANDLING

För att köra webbplatser med anknytning till Reebok domän och Reebok-appen och åtgärda buggar så att du alltid ser webbplatsen på det sätt som det är tänkt, och kontrollera att våra Allmänna villkor följs, övervakar vi all trafik till vår webbplats och analyserar de data som når våra servrar.

Användning av Cookies/Taggar/Pixlar: Vi kan samla in dina personuppgifter med detta syfte genom att använda teknologier som cookies, pixlar och taggar för att samla in enhetsinformation. Mer information finns i ”XVIII.         ATT SAMLA IN INFORMATION OM DIN ENHET PÅ VÅR WEBBPLATS MED HJÄLP AV COOKIES, PIXLAR, TAGGAR OCH LIKNANDE TEKNOLOGIER”.

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Enhetsinformation

Identitetsuppgifter

Beteende- och Profilinformation

Preferensinformation

LAGRINGSTID

Besökssession

Vi behöver ha tillgång till dina uppgifter så länge besöket på webbplatsen pågår. Vi lagrar dem så länge besöket pågår.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Leverantörer av support för webbplatsadministration

BEHANDLING

För att skydda våra domäner, identifiera avvikande aktivitet, och förebygga säkerhetshot och skydda besökare på vår webbplats från icke auktoriserad åtkomst (såsom hackerattacker), screenar vi all trafik till våra webbplatser, och autentiserar användarnas inloggningsinformation med hjälp av tokens för att verifiera den information du ger oss och jämför den med annan tillgänglig information, såsom den inloggningsinformation du har angett direkt till Reebok eller på andra plattformar (exempelvis Runtastic eller Facebook), eller information som är tillgänglig för allmänheten för att säkerställa att endast ”behöriga” användare har tillgång till våra webbplatser. 

Användning av Cookies/Taggar/Pixlar: Vi kan samla in dina personuppgifter med detta syfte genom att använda teknologier som cookies, pixlar och taggar för att samla in enhetsinformation. Mer information finns i ”XVIII.         ATT SAMLA IN INFORMATION OM DIN ENHET PÅ VÅR WEBBPLATS MED HJÄLP AV COOKIES, PIXLAR, TAGGAR OCH LIKNANDE TEKNOLOGIER”.

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Enhetsinformation

Identitetsuppgifter

Beteende- och Profilinformation

Preferensinformation

LAGRINGSTID

Besökssession

Vi behöver ha tillgång till dina uppgifter så länge besöket på webbplatsen pågår. Vi lagrar dem så länge besöket pågår.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Leverantörer av support för webbplatsadministration

BEHANDLING

Vi vet att du helst inte lägger alla användarnamn och lösenord på minnet, och att du inte vill registrera dig flera gånger.

För att ge användarna möjlighet att logga in på alla plattformar, portaler, tjänster, intressegrupper och appar som drivs av eller på uppdrag av Reebok Personuppgiftsansvariga (vilket omfattar Runtastic-appen och tjänster) (”Reebok-Plattformar”) med samma inloggningsuppgifter (”Reebok-inloggning”), lagrar vi dina uppgifter i den globala autentiseringsplattformen. Om du använder Reebok inloggning för att komma in på Reebok-Plattformen, används en informationsbärare från den globala autentiseringsplattformen för att verifiera din identitet. Detta bidrar också till säkerheten för våra nätverk och domäner.

Användning av Cookies/Taggar/Pixlar: Vi kan samla in dina personuppgifter med detta syfte genom att använda teknologier som cookies, pixlar och taggar för att samla in enhetsinformation. Mer information finns i ”XVIII.         ATT SAMLA IN INFORMATION OM DIN ENHET PÅ VÅR WEBBPLATS MED HJÄLP AV COOKIES, PIXLAR, TAGGAR OCH LIKNANDE TEKNOLOGIER”.

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter (användarnamn, lösenord, e-post)

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information (endast för medlemmar i Reebok UNLOCKED | ReebokONE)

Preferensinformation

LAGRINGSTID

Kontots aktivitetstid eller Inaktivitet +25 månader

För att du ska kunna logga in med dina användaruppgifter på Reebok Plattformar måste vi lagra uppgifterna så länge du har ett konto hos oss, eller om du slutar att använda våra tjänster utan att begära att dina uppgifter raderas, som längst i 25 månader efter senaste inloggning.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Leverantörer av support för webbplatsadministration

BEHANDLING

För att hantera dina beställningar online och/eller i appen, för att säkerställa att din betalning har tagits emot, för att uppfylla villkoren i våra Allmänna villkor (3. Köpvillkor) (för försäljning av produkterna till dig) inklusive fakturahantering, leveranser, byten och återbetalningar, klicka och samla in. Din beställning kan inte slutföras om vår programvara mot betalningsbedrägerier flaggar din transaktion som misstänkt och potentiellt bedräglig.  Vänligen notera att systemet för att identifiera betalningsbedrägerier är en automatiserad beslutsprocess. Den är nödvändig för att vi ska kunna sluta avtal med dig. Du har rätt att begära en manuell granskning av detta beslut, och att överklaga beslutet.

RÄTTSLIG GRUND

Utförande av kontraktet

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter

Kontaktinformation

Platsinformation

Storleksinformation

Köpinformation

Korrespondens

Enhetsinformation

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information (endast för medlemmar i Reebok UNLOCKED | ReebokONE)

LAGRINGSTID

Kontraktets varaktighet och lagstadgad preskriptionstid. Vi behöver spara denna information i händelse av rättsliga tvister rörande kontraktet.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Extern försäljare (om tillämpligt)
  • Tillverkande leverantörer
  • Leverantörer av speditörtjänster
  • Leverantörer av lösningar för betalningsrisker
  • Leverantörer av betalsystem
  • Leverantörer av IT- och molntjänster

BEHANDLING

Vi kombinerar den köpinformation du ger oss med annan information vi inhämtar via våra tredje partsleverantörer av lösningar för hantering av betalningsrisker och bedrägeribekämpning för att säkerställa att alla köp är legitima, och att du inte köper produkter i strid med våra allmänna villkor. Detta innebär, beroende på resultatet av analysen av din information, att vi kan avvisa din beställning, och avvisa din betalning. Detta är en automatiserad beslutsprocess som är nödvändig för att vi ska genomföra köpeavtalet med dig.

RÄTTSLIG GRUND

Utförande av kontraktet

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter

Kontaktinformation

Beteende- och Profilinformation

Köpinformation

Enhetsinformation

LAGRINGSTID

Kontraktets varaktighet och lagstadgad preskriptionstid. Vi behöver spara denna information i händelse av rättsliga tvister rörande kontraktet.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Leverantörer av lösningar för betalningsrisker
  • Leverantörer av betalsystem
  • Leverantörer av IT- och molntjänster

BEHANDLING

När du har gjort en beställning använder vi dina kontaktuppgifter (hem- och/eller leveransadress) och annan köpinformation för att leverera de produkter du köpt.

RÄTTSLIG GRUND

Utförande av kontraktet

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter: Namn

Kontaktinformation: Leveransadress

LAGRINGSTID

Kontraktets varaktighet och lagstadgad preskriptionstid. Vi behöver spara denna information i händelse av rättsliga tvister rörande kontraktet.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Leverantörer av speditörtjänster
  • Leverantörer av IT- och molntjänster

BEHANDLING

Detta är en service som vår Leveranspartner kan erbjuda på konsumentens begäran.

Du kan välja att spåra din leverans med hjälp av tjänster som tillhandahålls direkt av vår leveranspartner; men vi måste ha ditt samtycke för att kunna överföra din information till vår leveranspartner för genomförande av denna service. Servicen erbjuds från Leveranspartnerns plattform. Läs därför deras Integritetsmeddelande för behandlingen av dina Personuppgifter för detta ändamål.

RÄTTSLIG GRUND

Samtycke

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter

Kontaktinformation

All annan information som du tillhandahåller Leveranspartnern direkt och frivilligt

LAGRINGSTID

Enligt uppgift från vår Leveranspartner.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Leverantörer av speditörtjänster

  1. VERKSAMHETSANALYS

BEHANDLING

Det är viktigt att vi har kontroll över företagets verksamhet och ekonomi. Det ligger i våra ägares, våra styreledamöters, våra anställdas och våra partners intresse. Vi måste därför analysera olika slags information för att förstå i vilken omfattning våra produkter säljs på olika marknader, vilka produktfunktioner som är populära, vad som fungerade och vad som inte gjorde det när det handlar om marknadsföring och reklamkampanjer, vår produktdesign och våra distributionsmetoder, vår webbplats design och allmänna användarupplevelse, så att vi kan fastställa, implementera och utvärdera våra affärsstrategier.

Detta innefattar att analysera data för att förstå hur användare genomför sina besök på vår webbplats för att förbättra användarupplevelsen så att du fortsätter köpa våra produkter och interagera med oss på våra webbsatser och applikationer.

För att minska risken för dig som individ använder vi bara den unika konsumentidentifieraren eller IP-adressen för detta ändamål.

Här kan du läsa mer om hur våra leverantörer av dataanalyser skapar analystjänster genom att använda dina uppgifter:

Adobe Analytics datainsamling: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

Google Analytics datainsamling:

https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter: Identifiering av unika kunder (endast)

Storleksinformation

Köpinformation

Beteende- och Profilinformation

Community-information

Aktivitetsinformation

Enhetsinformation

Korrespondens

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information (endast för medlemmar i Reebok UNLOCKED | ReebokONE)

LAGRINGSTID

Vid användning av analystjänster från de leverantörer som anges ovan, har vi skyldighet att lagra uppgifter under den tidsperiod leverantörerna anger. Du kan hitta mer information om lagringstiderna här:

Adobe Analytics: 36 månader (https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/data-retention.html )

Google Analytics: 38 månader

(https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=en)

Vi behöver lagra informationen under denna tidsperiod för att göra exakta analyser av vår affärsverksamhet.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Eventuella köpare och investerare
  • Leverantörer av affärskonsulttjänster
  • Leverantörer av dataanalystjänster
  • Leverantörer av IT- och molntjänster

BEHANDLING

Vi samlar in dina Personuppgifter för att informera dig när produkter som du gillar kan beställas och besvarar dina frågor och funderingar via flera olika tillgängliga kommunikationskanaler.

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter

Kontaktinformation

Platsinformation

Storleksinformation

Köpinformation

Korrespondens

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information (endast för medlemmar i Reebok UNLOCKED | ReebokONE)

LAGRINGSTID

Lagstadgad preskriptionstid. Vi behöver spara denna information i händelse av rättsliga tvister.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Leverantör av kundservice
  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Extern försäljare (om tillämpligt)
  • Leverantörer av speditörtjänster
  • Leverantörer av lösningar för betalningsrisker
  • Leverantörer av betalsystem
  • Leverantörer av IT- och molntjänster

BEHANDLING

Vi skickar marknadsföring som vi tror är av intresse för dig (”personaliserat”) till den e-postadress du ger oss, eftersom du prenumererat på vårt nyhetsbrev. För att kunna skicka ”personaliserade” meddelanden, följa dina val online (och ibland – där det är lämpligt – offline), och analysera dina besöksvanor med hjälp av analysverktyg för att bedöma vilka produktserier du kan vara intresserad av och som du kan ha nytta av. Detta kräver att vi samlar in olika slags Personuppgifter om dig. Vi använder olika analysverktyg för att tolka dina val och vad det är du gillar och inte gillar, och att analysera resultatet (framgångsprocent) av de meddelanden vi skickar.

Användning av Cookies/Taggar/Pixlar: Vi kan samla in dina personuppgifter med detta syfte genom att använda teknologier som cookies, pixlar och taggar för att samla in enhetsinformation. Mer information finns i ”XVIII.         ATT SAMLA IN INFORMATION OM DIN ENHET PÅ VÅR WEBBPLATS MED HJÄLP AV COOKIES, PIXLAR, TAGGAR OCH LIKNANDE TEKNOLOGIER”.

RÄTTSLIG GRUND

Samtycke

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter

Kontaktinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Platsinformation

Storleksinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Köpinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Beteende- och profilinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Community-information (om Reebok har dessa uppgifter)

Information från sociala medier (om Reebok har dessa uppgifter)

Aktivitetsinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Enhetsinformation

Preferensinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

LAGRINGSTID

Vi lagrar den så länge du inte drar tillbaka samtycket till att vi skickar e-post till dig eller till dess att du invänder mot att vi använder dina Personuppgifter för marknadsföringsändamål.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Leverantörer av marknadsföringsstöd via e-post
  • Leverantörer av IT- och molntjänster

BEHANDLING

Vi skickar marknadsföring som vi tror är av intresse för dig (”personaliserat”) till den e-postadress du uppgav i köpekontraktet. För att kunna skicka ”personaliserade” meddelanden, följa dina val online (och ibland – där det är lämpligt – offline), och analysera dina besöksvanor med hjälp av analysverktyg för att bedöma vilka produktserier du kan vara intresserad av och som du kan ha nytta av. Detta kräver att vi samlar in olika slags Personuppgifter om dig. Vi använder olika analysverktyg för att tolka dina val och vad det är du gillar och inte gillar, och att analysera resultatet (framgångsprocent) av de meddelanden vi skickar.

Användning av Cookies/Taggar/Pixlar: Vi kan samla in dina personuppgifter med detta syfte genom att använda teknologier som cookies, pixlar och taggar för att samla in enhetsinformation. Mer information finns i ”XVIII.         ATT SAMLA IN INFORMATION OM DIN ENHET PÅ VÅR WEBBPLATS MED HJÄLP AV COOKIES, PIXLAR, TAGGAR OCH LIKNANDE TEKNOLOGIER”.

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter

Kontaktinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Platsinformation

Storleksinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Köpinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Beteende- och profilinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Community-information (om Reebok har dessa uppgifter)

Information från sociala medier (om Reebok har dessa uppgifter)

Aktivitetsinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Enhetsinformation

Preferensinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information (endast för medlemmar i Reebok UNLOCKED | ReebokONE)

LAGRINGSTID

Vi lagrar den så länge du inte invänder mot att vi bearbetar dina Personuppgifter för marknadsföringsändamål, inklusive att skicka reklammeddelanden.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Leverantörer av marknadsföringsstöd via e-post
  • Leverantörer av IT- och molntjänster

BEHANDLING

Vi använder tredje parts reklamplattformar, som exempelvis Facebook, Google, YouTube, Instagram, med mera för att skicka riktade meddelanden, baserat på ditt agerande och dina besöksvanor vid specifika tidpunkter och platser på dessa plattformar för att göra våra reklamkampanjer mer effektiva. Vi använder tredje parts lösningar såsom Google Audience och Facebook Custom Audience för att kunna rikta våra kampanjer och meddelanden till våra konsumenter mer effektivt. Dina Personuppgifter delas med tredje parts reklamplattformar och de försöker matcha din profil i sin databas för att fastställa optimal tid och plats (den sida du läser) för att visa en annons från Reebok. Vi behöver också analysera nödvändig information för att bedöma resultatet av våra kampanjer.

Det finns mer information om hur våra Reklampartner hjälper oss uppnå detta syfte på deras webbplatser:

Google Personalised Advertising: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en

Google Advertising Policies: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

Facebook Lookalike Audiences: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531

Facebook Custom Audience villkor: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

Användning av Cookies/Taggar/Pixlar: Vi kan samla in dina personuppgifter med detta syfte genom att använda teknologier som cookies, pixlar och taggar för att samla in enhetsinformation. Mer information finns i ”XVIII.         ATT SAMLA IN INFORMATION OM DIN ENHET PÅ VÅR WEBBPLATS MED HJÄLP AV COOKIES, PIXLAR, TAGGAR OCH LIKNANDE TEKNOLOGIER”.

RÄTTSLIG GRUND

Samtycke

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter

Kontaktinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Platsinformation

Storleksinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Köpinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Beteende- och profilinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Community-information (om Reebok har dessa uppgifter)

Information från sociala medier (om Reebok har dessa uppgifter)

Aktivitetsinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Enhetsinformation

Preferensinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information (endast för medlemmar i Reebok UNLOCKED | ReebokONE)

LAGRINGSTID

Vi lagrar denna information så länge du inte drar tillbaka ditt samtycke.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Samarbete med reklambyråer
  • Sociala medier-plattformar
  • Leverantörer av riktad marknadsföring
  • Leverantörer av IT- och molntjänster

  1. MEDLEMSADMINISTRATION REEBOK UNLOCKED | REEBOKONE – OM TILLÄMPLIGT

BEHANDLING

Observera att detta avsnitt endast gäller om du går med i Reebok Reebok UNLOCKED | ReebokONE för att bli medlem i Reebok UNLOCKED | ReebokONE.

När du blir medlem i Reebok Reebok UNLOCKED | ReebokONE använder vi informationen som anges ovan för att hantera och administrera ditt medlemskap enligt beskrivningen i Reebok UNLOCKED | ReebokONEs Allmänna villkor.

Dina Personuppgifter används för att:

a) beräkna dina club bonuspoäng för att ge dig belöningar,

b) ge tillgång till särskilda erbjudanden och kampanjer,

c) skicka inbjudningar till exklusiva evenemang,

d) ge dig tillgång till produkter i begränsade serier,

e) ge dig tillgång till ett premium-konto i Runtastic när du är berättigad till detta,

f) lagra din leveransadress och betalningsinformation för att underlätta beställning och betalning online och i appen,

f) lagra hela orderhistoriken så att du kan gå tillbaka och kontrollera den när som helst, och

g) låta dig spåra leveransen av ordern via ditt konto.

När du använder ditt medlems-ID i Reebok UNLOCKED | ReebokONE får vi den information vi behöver för att beräkna din bonus, som när du köper produkter i butiker som deltar i Reebok bonusprogram. Dina uppgifter lagras hos Reebok UNLOCKED | ReebokONE partner som tillhandahåller belöningar enligt Reebok UNLOCKED | ReebokONE Allmänna villkor.

Som medlem av Reebok UNLOCKED | ReebokONE får du reklam och kampanjmeddelanden per e-post från Reebok. Om du vill avbryta prenumerationen på vår reklam och kampanjerbjudanden, se avsnitt ”8.        Dina rättigheter och hur du utövar dem”.

Du kan också använda ditt medlemskap i Reebok UNLOCKED | ReebokONE i Reebok-appen. När du använder Reebok-appen med ditt medlemskap i Reebok UNLOCKED | ReebokONE använder vi push-notiser i appen för att förmedla information om ditt medlemskap eller reklamkampanjer och erbjudanden. Du kan när som helst stänga av pushnotiserna i ”Inställningar” i de mobila enheterna. Men om du stänger av pushnotiserna kan vi behöva kontakta dig via e-post i samband med viktiga meddelanden med hänsyn till ditt medlemskap.

RÄTTSLIG GRUND

Utförande av kontraktet

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information

Storleksinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Köpinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Beteende- och profilinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Community-information (om Reebok har dessa uppgifter)

Information från sociala medier (om Reebok har dessa uppgifter)

Aktivitetsinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Enhetsinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

Preferensinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

LAGRINGSTID

Kontraktets varaktighet och lagstadgad preskriptionstid. Vi behöver spara denna information i händelse av rättsliga tvister rörande kontraktet.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Eventuella köpare och investerare
  • Leverantörer av affärskonsulttjänster
  • Leverantörer av dataanalystjänster
  • Reebok UNLOCKED | ReebokONE-partners

  1. REGISTRERING TILL SLUTET EVENEMANG

BEHANDLING

Om du anmäler dig till något av våra evenemang som har ett begränsat antal deltagare använder vi de Personuppgifter du har uppgett för att reservera en plats åt dig. Dina Personuppgifter används enligt de Allmänna villkor som gäller för detta evenemang.

RÄTTSLIG GRUND

Utförande av kontraktet

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter

Kontaktinformation

Platsinformation

Aktivitetsinformation: all eventuell information som vi samlar in om dig under pågående evenemang.

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information (endast för medlemmar i Reebok UNLOCKED | ReebokONE)

LAGRINGSTID

Under det pågående evenemanget och den lagstadgade preskriptionstiden vid eventuella tvister.

MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvarig som organiserar evenemanget.
  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Evenemang partner (om tillämpligt)
  • Leverantörer av IT- och molntjänster (om tillämpligt)

BEHANDLING

Dessutom organiserar vi ofta evenemang som är öppna för alla. Vi använder de Personuppgifter du uppger för att informera om evenemang som du är intresserad av.

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter

Kontaktinformation

Platsinformation

Aktivitetsinformation: all eventuell information som vi samlar in om dig under pågående evenemang.

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information (endast för medlemmar i Reebok UNLOCKED | ReebokONE)

LAGRINGSTID

Under det att evenemanget pågår + 36 månader om uppgifter från ett särskilt evenemang används för VERKSAMHETSANALYSER.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvarig som organiserar evenemanget.
  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Evenemang partner (om tillämpligt)
  • Leverantörer av IT- och molntjänster (om tillämpligt)

  1. FORSKNING OCH PRODUKTUTBILDNING

BEHANDLING

Vi genomför analyser i syfte att förbättra våra produkter och tjänster genom forskning. Detta innefattar att genomföra enkäter, be dig om feedback, be dig testa våra produkter och recensera dem, be andra serviceleverantörer genomföra marknadsundersökningar och produktutveckling åt oss, prova ny teknik i våra produkter som eventuellt samlar in Personuppgifter med syfte att ligga steget före våra konkurrenter. Vi lagrar denna information baserat på vårt ”berättigade intresse”. Det betyder att du genom att delta i ett produkttest eller en enkät ger ditt samtycke till att detta är i vårt berättigade intresse. Om du invänder mot detta berättigade intresse kommer vi att anonymisera informationen så att den inte längre innehåller dina Personuppgifter.

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter (bara om så krävs för projektet)

Kontaktinformation (bara om så krävs för projektet)

Platsinformation (bara om så krävs för projektet)

Storleksinformation

Köpinformation (bara om så krävs för projektet)

Beteende- och profilinformation (bara om så krävs för projektet)

Community-information: detta är svar du gav vid tidpunkten för projektet, oavsett det avtalade formatet.

Information från sociala medier (bara om så krävs för projektet)

Aktivitetsinformation (bara om så krävs för projektet)

Enhetsinformation (bara om så krävs för projektet)

Korrespondens (bara om så krävs för projektet)

Preferensinformation

Reebok UNLOCKED | ReebokONE-information (endast för medlemmar i Reebok UNLOCKED | ReebokONE)

Hälsoinformation: om ett projekt kräver att du också ger oss information om ditt hälsotillstånd kommer vi att be om ditt uttryckliga samtycke.

LAGRINGSTID

Projektets varaktighet och den lagstadgade lagringstiden för att skydda dina IP-rättigheter.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Eventuella köpare och investerare
  • Leverantörer av affärskonsulttjänster
  • Leverantörer av dataanalystjänster
  • Tillverkande leverantörer
  • Leverantörer av IT- och molntjänster

  1. RÄTTSLIGA FÖRPLIKTELSER - SAMARBETE MED BROTTSBEKÄMPANDE ORGAN OCH TILLSYNSMYNDIGHETER (INKLUSIVE DOMSTOLAR)

BEHANDLING

Om vi har rättslig skyldighet att överlämna dina Personuppgifter till följd av nationell och allmän säkerhet, brottsförebyggande, undersökning och lagföring, bekämpning av penningtvätt, rättsliga förfaranden, skydd av andra individers rättigheter och friheter och verkställighet av civilrättsliga anspråk, kommer vi att överlämna information som myndigheter eller parter begär, efter det att vi kontrollerat att de har laglig rätt att göra detta. Vi har inte möjlighet att informera dig om detta ifall det strider lagen.

RÄTTSLIG GRUND

Rättsliga förpliktelser

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Alla Kategorier av Personuppgifter som begärs av tillsynsmyndigheten.

LAGRINGSTID

Så länge som lagen kräver.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Lokala och nationella myndigheter, inklusive skattemyndigheter
  • Lokala och nationella brottsbekämpande organ
  • Lokala och nationella domstolar

  1. ATT SAMLA IN INFORMATION OM DIN ENHET PÅ VÅR WEBBPLATS MED HJÄLP AV COOKIES, PIXLAR, TAGGAR OCH LIKNANDE TEKNOLOGIER (även kallat ”Cookies-meddelande”)

När du besöker Reebok webbplats, lagrar vi datainsamlare såsom bland annat cookies, taggar, pixlar och beacons, i vår webbläsare för att få viss information om det aktuella webbplatsbesöket. Dessa tekniker kallas ofta med ett samlingsnamn för ”Cookies”. Dessa Cookies gör det också möjligt för vår webbplats att komma ihåg dina handlingar och preferenser (såsom inloggningsuppgifter, språk, teckenstorlek och andra skärminställningar) en tid, så att du inte behöver ange dem varje gång du kommer tillbaka till webbplatsen. Vi använder Cookies för olika syften, vilket också betyder att de regleras på olika rättslig grund. Du kan läsa mer nedan om hur vi använder olika Cookies för olika ändamål.

BEHANDLING

NÖDVÄNDIGA” – webbplatsens funktionalitet och affärsverksamheten.

Vi använder ”Nödvändiga Cookies” för att webbplatsen ska fungera. Det innebär lagring av en unik identifierare för att hantera dig som en unik besökare på webbplatsen, för att ge dig en konsekvent och korrekt service. Det innebär att säkerställa att vi kommer ihåg vilka produkter du har lagt i kundvagnen, eller vilket språk du helst använder. Dessa Cookies lagras så länge du är inne på webbplatsen. Utan dessa Cookies kommer du inte att kunna läsa och använda webbplatsen på rätt sätt.

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

BEHANDLING

OPTIMERANDE” – förbättrar webbplatsen och dess prestanda

Vi använder ”Optimeringscookies” för att hela tiden förbättra webbplatsens funktioner och prestanda. Detta handlar om att använda de data vi samlar in från dig för att göra följande:

  • Webbanalyser — Vi analyserar data för att förbättra funktionaliteten och utformningen av din webbplats, baserat på dina besöksvanor.
  • Svarsfrekvens på annonser — Beroende på hur du kommer till vår webbplats kommer vi att mäta svarsfrekvensen på våra annonser genom att analysera click through-frekvensen. Det gör vi för att öka genomslaget i köpta annonser på externa webbplatser.
  • Spårning av partnerbolag — Vi måste se till att våra dotterbolag och filialer som bedriver marknadsföring, och våra tjänsteleverantörer får viss information om du kommer in på vår webbplats via på deras webbplatser och genomför ett köp. Detta är nödvändigt eftersom vi kan behöva ersätta dem för sådana tjänster. Därför delar vi information om ditt besök, och om vilka produkter du köper.
  • Hantering av fel — Vi mäter fel som uppstår på webbplatsen så att vi snabbt kan åtgärda buggar och andra fel.
  • Test av design — Vi använder A-/B-testning eller multivariat testning för att säkerställa att utseendet och känslan bibehålls för användaren på webbplatsen både i dag och vid framtida besök på webbplatsen.

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

BEHANDLING

MARKNADSFÖRING” - ” XII. RIKTADE MEDDELANDEN PÅ TREDJEPARTS ANNONSERINGSPLATTFORMAR” och annonsering.

Vi använder ”Marknadsförings-Cookies” som tillhandahålls av våra reklampartners för att säkerställa att reklammeddelandena visas för dig på rätt plats, vid rätt tidpunkt. Dessa Cookies är bestående och samtidigt tidsbegränsade cookies. Dessa Cookies innehåller en unik nyckel för att urskilja enskilda användarens surfvanor. Vi använder också dessa Cookies för att begränsa det antal gånger en användare ser en särskild annons på en webbplats och för att mäta hur effektiv en särskild kampanj är. Den identifierare som lagras av dessa Cookies tillhandahålls av vår partner. Vi kan inte använda samma identifierare i våra egna system. Vi använder också dessa cookies för att styra annonser för att fastställa din geo-placering, exempelvis för att kunna hänvisa till närmaste butik som har just den produkt som du läst om på webbplatsen.

RÄTTSLIG GRUND

Samtycke

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Enhetsinformation

Platsinformation

Beteende- och profilinformation: detta samlas in genom att observera dina besöksvanor

Preferensinformation (om Reebok har dessa uppgifter)

LAGRINGSTID

De cookies, pixlar, taggar och liknande tekniker som används för att samla information om din enhet och dina besöksvanor lagras i din webbläsare under pågående session eller så länge du inte raderar webbläsarens cookies.

De uppgifter vi hämtat med hjälp av cookies som är avsedda för andra ändamål lagras så länge detta ändamål är aktuellt.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Leverantörer av support för webbplatsadministration
  • Leverantörer av affärskonsulttjänster
  • Leverantörer av dataanalystjänster
  • Samarbete med reklambyråer
  • Sociala medier-plattformar
  • Leverantörer av riktad marknadsföring

Du kan ändra webbläsarens inställningar för att radera eller förhindra att vissa cookies sparas på datorn eller den mobila enheten utan ditt godkännande. Hjälp-avsnittet i webbläsaren innehåller information om hur du ändrar inställningarna för cookies.

Här kan du läsa om hur detta fungerar i just din webbläsare:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (flash-cookies): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

Google Chrome App: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

Dessa webbplatser hjälper dig förstå mer om hur Cookie-baserad reklam fungerar och hur du kan hantera inställningarna för cookies:

http://www.aboutads.info/choices

http://www.youronlinechoices.eu/

Sida för blockering av nätverksannonsering: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

Här kan du läsa mer om lagstiftningen som reglerar användningen av ”Cookies”: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

  1. ANVÄNDARGENERERAT INNEHÅLL (UGC) FÖRVÄRV FRÅN SOCIALA MEDIER

BEHANDLING

Vi erbjuder dig att skicka dina bilder till oss via sociala mediaplattformar med hjälp av följande specifika instruktioner som exempelvis ”#yesReebok”. Vi kommer använda de bilder du skickar till vår kampanjkommunikation. Vi får rättigheterna till din bild tack vare ett licensavtal enligt våra allmänna villkor. När du skickar dina bilder till oss via sociala mediaplattformar, ger du oss tillstånd att använda bilderna enligt licensavtalet.

RÄTTSLIG GRUND

Utförande av kontraktet

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Identitetsuppgifter: ditt sociala medier-handtag

Community-information: bilder, videor, kommentarer, ljudinspelningar och andra filer du tillhandahåller via den sociala mediaplattform som marknadsför Reebok

Information från Sociala medier

LAGRINGSTID

Licensavtalets varaktighet och lagstadgad preskriptionstid vid eventuella tvister.

MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer
  • Evenemang partner (om tillämpligt)
  • UGC Supportpartner
  • Samarbete med reklambyråer
  • Sociala medier-plattformar
  • Leverantörer av IT- och molntjänster (om tillämpligt)

BEHANDLING

När du använder Reebok-appen använder vi pushnotiser i appen för att kommunicera med dig om de frågor som beskrivs i detta Meddelande. Detta innefattar information med hänsyn till syften som baseras på Utförande av kontraktet (exempelvis ditt köp). Du kan när som helst stänga av pushnotiserna i ”Inställningar” i de mobila enheterna. Men om du stänger av pushnotiserna kan vi behöva kontakta dig via e-post för att ge dig viktig information om dina köp. 

RÄTTSLIG GRUND

Berättigat intresse

KATEGORIER AV PERSONUPPGIFTER

Enhetsinformation

LAGRINGSTID

Så länge du använder appen och inte stänger av Pushnotiserna.

KATEGORIER AV MOTTAGARE

  • Reebok Personuppgiftsansvariga
  • adidas AG dotterbolag och filialer

  1. Vad gör Reebok när vi överför dina Personuppgifter utanför EU/EES?

Beroende på den aktuella behandlingen av Personuppgifter, delas dina Personuppgifter med olika ”Kategorier av mottagare”. Om mottagaren befinner sig utanför EU/EES har vi genomfört nödvändiga åtgärder som att underteckna EU:s standardavtalsklausuler som är godkända av EU-kommissionen eller välja säljare som certifierar och uppfyller skölden för skydd av privatlivet som avtalats mellan EU och USA samt Schweiz och USA.

  1. Hur skyddar vi dina Personuppgifter?

Vi tillämpar lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att hantera de risker som motsvarar vår användning av dina Personuppgifter, inklusive förlust, ändring, eller icke auktoriserad åtkomst till dina Personuppgifter, så att det är lättare för dig att utöva dina rättigheter. Vi kräver och säkerställer att våra serviceleverantörer gör detsamma genom avtal. Men du ska vara medveten om att all överföring av Personuppgifter via internet sker på din egen risk. Vi kan inte skydda dina Personuppgifter förrän vi faktiskt har dem.

  1. Dina rättigheter och hur du utövar dem

GDPR och tillämplig dataskyddslagstiftning i EU/EES-länder ger dig de rättigheter som beskrivs och förklaras nedan. Vi behöver bekräfta din identitet innan vi kan hantera din begäran. Om vi avvisar din begäran av juridiska skäl kommer vi alltid att tala om varför.

För alla förfrågningar avseende din integritet och dina personuppgifter, kan du kontakta oss finns i avsnittet ”FRÅGA KUNDSERVICE” via HJÄLP.

Rådgör med din lokala tillsynsmyndighet om dina rättigheter enligt GDPR och för att förstå vad dessa innebär.

DINA RÄTTIGHETER

  1. Få en kopia på dina Personuppgifter

Du har rätt att få en kopia på dina Personuppgifter, om det inte påverkar andra personer negativt.

  1. Tillgång till information om dina Personuppgifter

Du har rätt att få veta om vi använder dina Personuppgifter eller inte, samt följande information: a) varför vi har dina Personuppgifter, b) vilka kategorier av uppgifter vi har, c) vad vi gör med dina Personuppgifter, d) vem som har tillgång till dina Personuppgifter (och var de är), e) vart dina Personuppgifter kan överföras, f) hur länge vi lagrar dina Personuppgifter; g) hur vi fick tillgång till dina Personuppgifter om du inte gav dem direkt till oss, h) dina rättigheter enligt tillämplig lagstiftning och möjligheten att begränsa bearbetningen, samt i) om vi använder dina Personuppgifter för automatiskt beslutsfattande, och j) i vissa fall har du rätt att veta hur vårt automatiska beslutsfattande fungerar, om beslutet har ett betydande påverkan på dig.

  1. Se till att dina Personuppgifter stämmer

Du har rätt att säkerställa att de uppgifter om dig som vi använder är korrekta.

  1. Radera dina Personuppgifter

Du har rätt att begära att vi raderar dina Personuppgifter om: a) vi inte längre har användning för dem för ett specifikt syfte, exempelvis, ett kontrakt eller ett rättsligt krav, eller b) du drar tillbaka ditt samtycke du gav oss när vi samlade in dina Personuppgifter, eller c) om du invänder mot det sätt vi använder dina Personuppgifter enligt de berättigade intressen vi beskriver, inklusive direkta marknadsföringsaktiviteter, om vi inte kan uppvisa ett tvingande behov för det berättigade intresset.

  1. Begränsa hur vi använder dina Personuppgifter

Du har rätt att hindra oss från att göra vissa saker med dina Personuppgifter när: a) du tror att vi inte har rätt Personuppgifter, b) du inte vill att vi raderar dina Personuppgifter, samtidigt som du inte tror att vi följer lagen, c) du vill lämna in en rättslig protest mot oss, samtidigt som vi vill radera uppgifterna, eller d) du överklagar vår förklaring av vår användning med stöd av ett "berättigat intresse". Om du begränsar vår användning av dina Personuppgifter kommer vi bara att använda dina Personuppgifter med ditt samtycke, eller om lagen kräver detta.

  1. Få informationen i ett format som du kan överlämna till andra företag

Du har rätt att få en portabel fil som innehåller de Personuppgifter du gett oss vid de tillfällen då den lagliga grunden antingen är samtycke eller ett avtal. Den fil vi ger dig med personuppgifter som du gett oss aktivt och medvetet, inklusive uppgifter som vi inhämtat passivt när du använder eller servar våra produkter.

  1. Dra tillbaka ditt samtycke

Om vi använder dina Personuppgifter enligt ditt samtycke har du rätt att ändra dig när som helst och dra tillbaka ditt samtycke.

  1. Överklaga när vi bearbetar dina Personuppgifter baserat på ”Berättigat intresse”

När vi bearbetar dina Personuppgifter baserat på ”Berättigat intresse” enligt beskrivningen i detta Integritetsmeddelande, kan du ha rätt att förbjuda oss att bearbeta dina Personuppgifter för detta syfte. Men vi kan ha tvingande skäl till att fortsätta bearbeta dina Personuppgifter, även med hänsyn taget till dina invändningar. I sådana fall kommer vi att förklara hur vi resonerar. Vi respekterar alltid dina invändningar mot direkt marknadsföring.

  1. Överklaga det beslut som fattats av vår automatiska beslutsprocess

När vi använder automatiska beslutsverktyg som leder till ett resultat med juridisk bäring (såsom Identifiering av betalningsbedrägeri), har du rätt att förstå den logiska bakgrunden, betydelsen och de möjliga konsekvenserna av denna process. Du har också rätt att begära en manuell handläggning, i synnerhet om syftet är att sluta ett kontrakt med oss. Du kan utmana vårt beslut genom att uttrycka din åsikt.

  1. Lämna in ett klagomål till din lokala datatillsynsmyndighet

Om du är missnöjd med hur vi behandlat dina Personuppgifter, eller hur vi uppfyller dina rättigheter som beskrivs här, har du rätt att lämna in ett klagomål mot oss till den lokala datatillsynsmyndigheten.

  1. Vid Frågor, Klagomål och Support – vem ska du kontakta och via vilken kanal?

Reebok Kundservice

FRÅGA KUNDSERVICE: https://www.Reebok.se/hjalp

Reebok Integritetsteam och Dataskyddsombudet

DataProtection@adidas.com

Global Privacy | Data Protection Officer

adidas AG

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach

Tyskland

Datatillsynsmyndigheter

Reebok Ledande Tillsynsmyndighet

Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)

poststelle@lda.bayern.de

+49 (0) 981 53 1300

Promenade 27

91522 Ansbach

Tyskland

https://www.lda.bayern.de/de/kontakt.html

Din lokala EU/EES Tillsynsmyndighet

Här finns kontaktuppgifter till din lokala Datatillsynsmyndighet:

https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

  1. Uppdateringar och meddelanden om uppdateringar

Vi granskar och uppdaterar Integritetsmeddelandet regelbundet så att det återspeglar alla eventuella förändringar till följd av den dagliga affärsverksamheten. Kontrollera Integritetsmeddelandets datum för att se när de senaste ändringarna gjordes. Vi kommer att informera dig när vi gör betydande ändringar som du måste känna till.

  1. Reebok Mottagare av personuppgifter

En lista över Reebok Mottagare av personuppgifter som behandlar dina personuppgifter finns under instruktioner för Reebok Personuppgiftsansvariga nedan. Listan kan ändras efter behov.

FÖRETAG

SERVICE

Reebok International Marketing B.V.

Webbutik drifts- och Marknadsföringstjänster

Demandware Inc.| USA

Webbhotell

Adyen | Nederländerna

Betalningssystem

InfoSys Technologies Ltd. | Indien, EPAM | Vitryssland

Webbplatsutveckling

Adobe Analytics | Irland, Google Analytics | USA

Webbanalyser

Sprinklr | USA, Olapic Inc. | USA

Analysverktyg sociala medier

Flurry | USA, Apps Flyer | Israel

Analysverktyg mobilappar

Medallia Inc. | USA, Qualtrics LLC | USA

Net Promoter Score

act.3 | Tyskland, cip Trademarketing GmbH | Tyskland

Organisation av events

Neolane Ltd. | Frankrike

Marknadsföring

Batterii LLC | USA

Konsumenters insikter

TBWA Worldwide Inc. | USA, Media Monk Nederländerna

IRIS | Australien

CRM-organisationer

Olapic, Inc. | USA

Influensermarknadsföring

Reebok dotterbolag | globalt

Hantering av konsumentkontakter

Teleperformance | Tyskland

Kundservice

DHL | Tyskland

Produktleverans

Feedzai | Tyskland

Förebyggande av bedrägeri

PayPal | USA

Betaltjänster

Apple Pay, Google Pay | USA

Mobil betalning

Facebook (WhatsApp, Instagram) | USA

Interaktion på Social medier

Twitter | USA

Interaktion på Social medier

Google | USA

Interaktion på Social medier

Runtastic | Österrike

Hälso- och träningscommunity

Google Analytics | USA

Analysverktyg

Adobe Analytics | USA

Analysverktyg

Anatwine Limited | Storbritannien

Konsumentupplevelse

MediaCom | Storbritannien

Annonspartner

Salesforce

CRM-program | Data Analytics

Wunderman

Marknadsföringstjänster via e-post

Om dina personuppgifter kan användas av andra aktörer än Reebok Personuppgiftsansvariga via Reebok plattformar, applikationer eller via ett annat medium för deras egna syften, ska du läsa integritetsmeddelandet från denna Personuppgiftsansvariga för mer information om hur denna aktör behandlar dina personuppgifter.